| Yazan |
Konu  |
|
|
admin
|
Gönderilme Tarihi -
02/03/2007
:
11:51:22
|
25.02.2007 Pazar günü yapilan Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali genel kurulunda Ali Ayan’in karsisina aday çikmadi. Seçim olmamasina ragmen gündeme seçim maddesi koyan Ali Ayan esnafin tam destegini alarak görevine devam edecek.
Cumartesi günü Belediye dügün salonunda yapilan Soma Esnaf Kefalet kooperatifine esnafin ilgisi yogun oldu. Mali genel kurulda seçim olmamasina ragmen gündeme seçim maddesini ilave eden Baskan Ali Ayan esnafin tam destegini alarak yola devam dedi. Divan Baskanligini Manisa Bölge birlik baskani Recep Çinar, katip üyelikleri Ulvi Göksel Tezer ve Esin Köse’nin yaptigi genel kurula yerli mali damgasini vurdu. Baskan Ali Ayan tarafindan gündeme getirilen yerli mali kullanimi salondaki esnaf ve diger ilçelerin kooperatif baskanlari tarafindan büyük ilgi gördü. 1600 Üyesi bulunan Soma Esnaf ve sanatkarlar kooperatifi genel kurulundan bazi notlar; 2006 yilinda Yönetim kurulu 70 toplanti yaparak 160 yeni, 238 eski ortaga toplam 398 ortaga 4.741.000.00.YTL kredi kefaleti sagladi. 2006 sonunda plasman 5 milyon 402 bin YTL olarak sonuçlandi. 2007 hedefi ise 7 milyon YTL. Kooperatif ve yardim fonu toplam 380.000.YTL kar sagladi. Esnaf kefalet kooperatifi genel kurulunda alinan kararlardan bazilari ise söyle; Emniyet binasi için 8.000.YTL yardim yapilmasi, Yeni çarsi içinde Kooperatife ait binanin satisi. Genel kurul sonunda konusma yapan Manisa Bölge birlik baskani Recep Çinar esnafa bazi müjdelerde bulundu. Çinar yaptigi konusmada kooperatiflerin kefalet ettigi 25 bin YTL’lik kredinin bir kaç ay sonra 40 - 50 bin YTL ye çikarilacagini, bu kredilerde gösterilen ipoteklerden alinan masraflarin da kaldirilacaginin müjdesini verdi. Kongre sonunda konusan Belediye Baskani Hasan Ergene esnaflara yapilan çalismalar ile ilgili bilgiler verdi daha sonra ADD Soma sube baskani Mustafa Topçu, Ali Ayan’in gündeme getirdigi Türk mali kullanimi konusunu çok olumlu buldugunu belirterek, “Bizde isyerlerine Türkçe isim verilmesini Belediye meclisine teklif etmistik, ancak Belediye meclisi yetkilerinde olmadigi gerekçesiyle teklifimizi geri çevirdi. Bundan sonra yeni açilacak isyerlerine Türkçe isim verilmesini sizlerden talep ediyorum” dedi. Manisa Bölge Birlik Baskani Recep Çinar takiplerin %1 ve altinda olanlar takdir belgesi, en fazla olanlara tesekkür belgesi verdiklerini söyleyerek Soma Esnaf Kooperatifinde takip sayisinin %1 in altinda oldugunu beyan ederek Kooperatif Baskani Ali Ayan’i taktirname ile ödüllendirdi. Baskan Ali Ayan’da “Bu taktirname benim degil, tüm esnaf arkadaslarimizin” dedi.
--------------- AdmiN |
|
|
|